rilpoint_mw113

Linux:Paraméterek

Paraméterek

Kivonat: $0, $#, $@, exit, shift
  • Készíts programot parmstest néven, mely kiírja saját nevét, paramétereinek számát, a paraméterek listáját, és a paramétereket egyenként! (Példa a kipróbálásra: ./parmstest alma körte dió)
  • Készíts programrészt, mely két paramétert vár. Amennyiben a programot nem két paraméterrel hívjuk meg, adjon hibaüzenetet!
  • Készíts programot, mely 10-nél több paramétert is képes sorban megjeleníteni! Tehát a sokParameter 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 eredménye mind a 14 paraméter megjelenítése legyen a válasz! (Ne feledje, a paraméterek csak $9-ig érhetők el!)
  • Oldja meg az előző feladatot úgy, hogy egy paraméter feldolgozása után a további paramétereket a shift paranccsal rotálva éri el!
  • Készíts programot parmtest néven, mely paraméterként két paramétert vár, egy kezdő- és egy végértéket, melyek közül bármelyik elhagyható. A program dologozza fel a két paramétert úgy, hogy azok tetszőleges sorrendben legyenek megadhatók a következő formában: parmtest -v vegertek -k kezdoertek (tehát a parmtest -k kezdoertek -v vegertek is helyes megadási forma). A feldogozás végén a script a kezdőértéket K-ba, a végértéket V-be tegye, és jelenítse meg e két adatot!
Skin by RIL Partner